AYDIN Gastronomy

 

İstanbul Aydın Üniversitesinin bir dergisidir

 

ISSN : 2528-9411

 

Derginin amacı, gastronomi ve mutfak sanatları alanında yapılan bilimsel araştırma, inceleme ve proje çalışmalarının sonuçlarını paylaşmak; bu alandaki güncel bilgi ve gelişmeleri hedef kitleye aktarmak; konu ile ilgili sorunların tartışılmasına zemin oluşturmak; Türk Mutfak kültürünü tanıtmaktır.

 

AYDIN Gastronomy, Gastronomi ve mutfak sanatları ilgi alanlarında (mutfak kültürü, yiyecek ve içecek bilimi, tarım, gıda teknolojisi, beslenme, hijyen ve sanitasyon, gıda güvenliği, mutfak bilgisi, mutfak uygulamaları, endüstriyel mutfak, miksoloji, Türk mutfağı, dünya mutfağı, diyet mutfağı, füzyon mutfak, moleküler gastronomi, restoran işletmeciliği, ikram ve etkinlik yönetemi, gastronomi ve turizm, servis ve sunum teknikleri vb) yazılmış araştırma ve derleme makaleleri ile uzman görüşleri yanı sıra Gastronomiyi ilgilendiren sosyoloji, felsefe, tasarım, eğitim, kültür ve sanat dallarında ele alınmış yazıları yayınlayan ulusal hakemli bir dergidir.

 

Yayın Dili

Türkçe – İngilizce

 

Yayın Periyodu

Yılda iki sayı: Ocak/Temmuz

 

Yazışma Adresi

Florya Yerleşkesi Beşyol Mah.

İnönü Cad. No: 38 Sefaköy

34295 Küçükçekmece/İstanbul, Türkiye

Tel: 444 1 428

Faks: 0 212 425 57 97

WEB: http://aydingastronomy.aydin.edu.tr

E-POSTA: aydingastronomy@aydin.edu.tr