Anasayfa

Dergipark Linki: https://dergipark.org.tr/tr/pub/aydingas

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ

AYDIN GASTRONOMY DERGİSİ

GASTRONOMY Temmuz 2024

ISSN: 2528-9411

e-ISSN: 2687-1920

Cilt: 8 –  Sayı: 2

GOURMAND INTERNATIONAL tarafından geleneksel olarak düzenlenen GOURMAND AWARDS kapsamında dünya genelinde Üniversite ve Akademik yayınlar (B22) kategorisinde dergimiz üçüncülük ödülü ile onurlandırılmıştır.


Araştırma Makaleleri

Ethnic Food Consumption: Mediating Role of Food Involvement and Food Neophilia

Etnik Gıda Tüketimi: Gıda Katılımı ve Gıda Neofilisinin Aracı Rolü

Merve ÇETİN

PDF
Calculating the Protein Quality of Soups Consumed in Türkiye

Türkiye’de Tüketilen Çorbaların Protein Kalitesinin Hesaplanması

Kevser KARLI

Beyza AKSU

Burcu ÖZAYDIN

İrem POLAT

PDF
Consumers’ Perception of Menu Card Quality: The Case of Istanbul Province

Tüketicilerin Menü Kartı Kalitesi Algısı: İstanbul İli Örneği

Zeynep BAKKALOĞLU

Aslı AKSOY

PDF
Türkiye Selçuklu Mutfağına Özgü Yiyecek ve İçecek Sunan İşletmeler Üzerine Bir Değerlendirme

An Evaluation on Businesses Offering Food and Beverage Specific to Turkish Seljuk Cuisine

Melike SOY

Serkan ŞENGÜL

PDF
Gastronomi Turizmi Gelişmişlik Düzeyi: Trabzon’a Yönelik Bir Araştırma

Gastronomy Tourism Development Level: A Research on Trabzon

Murat ÖDEMİŞ

PDF
Sürdürülebilir Mutfak Kültürü: Adana’nın Unutulmaya Yüz Tutmuş Yerel Yemekleri Üzerine Bir Çalışma

Sustainable Culinary Culture: A Study on Adana’s Nearly Forgotten Local Dishes

Pınar ŞENEL

Ali Sarper KARABULUT

PDF
Mübadil Mutfağından Geleneksel Bir Lezzet: Yaprak Pidesi

A Tradional Taste from the Exchanged Cuisine: Yaprak Pidesi

Sinem DİKME

Fulya SARPER

PDF
Sakarya’da Yaşayan Bulgaristan Muhacirlerinin Yemek Kültürü ve Yemek Tariflerindeki Standartların Belirlenmesi

Determination of Standards in Food Culture and Recipes of Bulgarian Immigrants Living in Sakarya

Ömer Berke CUROĞLU

Mustafa SANDIKCI

PDF
Sürdürülebilir Gastronomi Turizmi Kapsamında Coğrafi İşaret Tescili Alabilecek Ürünlerin Değerlendirilmesi: Safranbolu Örneği

Evaluation of Products that can get Geographical Indication Registration within the Scope of Sustainable Gastronomy Tourism: The Case of Safranbolu

İrfan YURT

Şeyma DİNVAR

PDF
Profesyonel Mutfak Şeflerinin İstihdam Politikaları

Employment Policies of Professional Cuisine Chefs

Özkan DEMİR

PDF
Freeganizmin Sürdürülebilirliğe Etkisine Dair Bir İnceleme

A Review on the Impact of Freeganism on Sustainability

Birengül ŞALKAMOĞLU

Serkan ÇALIŞKAN

PDF
GASTRONOMY TEMMUZ 2024 CİLT 8 SAYI 2 DOI LİSTESİ PDF
AGD