Anasayfa

Dergipark Linki: https://dergipark.org.tr/tr/pub/aydingas

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ

AYDIN GASTRONOMY DERGİSİ

GASTRONOMY Ocak 2025

ISSN: 2528-9411

e-ISSN: 2687-1920

Cilt: 9 –  Sayı: 1

GOURMAND INTERNATIONAL tarafından geleneksel olarak düzenlenen GOURMAND AWARDS kapsamında dünya genelinde Üniversite ve Akademik yayınlar (B22) kategorisinde dergimiz üçüncülük ödülü ile onurlandırılmıştır.


Araştırma Makaleleri

Kadınların Kahve Konulu Akademik Çalışmalardaki Temsiline Sosyolojik Bakış: Bibliyometrik Haritalama ile Görsel Bir Keşif

A Sociological Perspective on the Representation of Women in Academic Studies of Coffee: A Visual Exploration with Bibliometric Mapping

Songül Çilem KAYA

PDF
Etnik Restoranların Tercih Edilmesinde Etkili Olan Faktörlerin Belirlenmesi:
Gıda Neofolisinin Düzenleyici Rolü
Determining the Factors Influencing the Preference for Ethnic Restaurants: The Moderating Role of Food NeophiliaEmine KALE

Havva GÜNER

PDF
Determination of the Amount of Food Waste in the University Refectory and
the Effect of Improvements Made to Reduce Food Waste
Üniversite Yemekhanesinde Gıda İsrafı Miktarının Belirlenmesi ve Gıda İsrafını Azaltmak için Yemeklerin İyileştirilmesi

Ezgi DEMİR ÖZER

Hürmet KÜÇÜKKATIRCI BAYKAN

Mustafa KADİR ESEN

Büşra CANARSLAN

Dorukan BOYACI

Vesile ŞENOL

PDF
Determination of Importance Levels of Gastrodiplomacy Elements by AHP Method

Gastrodiplomasi Unsurlarının Önem Düzeylerinin AHP Yöntemiyle Belirlenmesi

Mehmet Selman BAYINDIR

Sibel ÖNÇEL GÜLER

PDF
Türk ve Fransız Mutfaklarında Peynir Kullanımının Karşılaştırmalı Analizi

A Comparative Analysis of the Use of Cheese in Turkish and French Cuisines

Zeynep MENTEŞE

Şevki ULEMA

PDF
Coğrafi İşarete Sahip Gıda Ürünlerinin Menülerde Kullanım Düzeylerinin Belirlenmesi: Gaziantep İli Örneği

Determining The Use Levels of Food Products With Geographical Indications In Menus: The Example Of Gaziantep Province

Meryem CAN

Emrah KESKİN

PDF
Farklı Pişirme Kaplarının Seçili Üç Yemeğin Duyusal Özellikleri Üzerine Etkisi

Effect of Different Cookingware on Sensory Properties of Three Selected Dishes

Hami ÜNLÜ

PDF
Aşçıların Sosyal Gastronomi Olgusuna Bakış Açısı: İzmir Depremi Örneği

The Perspective of Chefs on The Phenomenon of Social Gastronomy: Izmir Earthquake Example

Burcu KAYA

Şimal YAKUT AYMANKUY

PDF
Farklı Boza Çeşitlerinin Duyusal Özelliklerinin Kıyaslanması

Comparison of Sensory Properties of Different Boza Varieties

Aleyna ELİBOL

Görkem TEYİN

M. Cihat İNTEPE

Dilek ARDUZLAR KAĞAN

PDF
Gaziantep İlindeki Ev Hanımlarının Butik Pasta Üretimine Bakışı

Gaziantep Housewives Perspective on Boutique Cake Production

Nurdane TAŞ

Esra ÇIKMAZ

Atınç OLCAY

PDF
Isparta Kaşıklı Tören Menüsünün Karbon Ayak İzinin Değerlendirilmesi

Carbon Footprint Assessment of Isparta Spoon Ceremony Menu

Havva Nilgün BUDAK

Sezen COŞKUN

Mehmet Berk VAROL

Fügen DURLU ÖZKAYA

PDF
Çoklu Duyusal Deneyim, İnovasyon ve Teknolojik Gelişmelerin Gastronomi Perspektifinden Örneklerle İncelenmesi

Examining Multi-Sensory Experience and Innovation with Examples from the Gastronomy Perspective

Esra ÖZATA ŞAHİN

PDF
Yenilikçi Yaklaşım Olarak Fonksiyonel Noodle Üretiminde Kullanılan Temel Bileşenler

Key Ingredients Used in Functional Noodle Production as an Innovative Approach

Cihat GÜNER

Hakan BAŞDOĞAN

PDF
Gourmet Salts and Molecular Gastronomy

Gurme Tuzları ve Moleküler Gastronomi

Hüdayi ERCOŞKUN

PDF
GASTRONOMY OCAK 2025 CİLT 9 SAYI 1 DOI LİSTESİ PDF
AGD