Anasayfa

Dergipark Linki: https://dergipark.org.tr/tr/pub/aydingas

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ

AYDIN GASTRONOMY DERGİSİ

GASTRONOMY Temmuz 2025

ISSN: 2528-9411

e-ISSN: 2687-1920

Cilt: 9 – Sayı: 2

GOURMAND INTERNATIONAL tarafından geleneksel olarak düzenlenen GOURMAND AWARDS kapsamında dünya genelinde Üniversite ve Akademik yayınlar (B22) kategorisinde dergimiz üçüncülük ödülü ile onurlandırılmıştır.


Makaleler

Metaverse, Genişletilmiş Gerçeklik ve Yapay Zekâ ve Teknolojilerinin Turistik Yiyecek İçecek İşletmelerine Etkisi

The Impact of Metaverse, Extended Reality and Artificial Intelligence Technologies on Touristic Food and Beverage Businesses

Gözde ÖZDEMİR UÇGUN

PDF
Level of Knowledge and Awareness of Consumers About Food Additives in Türkiye

Türkiye’de Tüketicilerin Gıda Katkı Maddeleri Hakkındaki Bilgi ve Farkındalık Düzeyi

Eren YALÇIN

Erdi EREN

Aybuke CEYHUN SEZGİN

PDF
Sürdürülebilir Restoranlarda Yöresel Ürün Kullanımı ve İstanbul Mutfak Kültürünün Sürdürülebilirliği

Use of Local Products in Sustainable Restaurants and Sustainability of Istanbul Culinary Culture

Merve Nur KÖSELERDEN

Nihan YARMACI GÜVENÇ

PDF
Mutfaktan Dijital Çağa: Şeflerin Sosyal Medya ile Etkileşiminin Nitel Bir Analizi

From Kitchen to Digital Age: A Qualitative Analysis of Chefs’ Engagement with Social Media

Özkan SÜZER

Batuhan DEMİREL

PDF
Tarımsal Gelişmelerin Yöresel Mutfak Açısından Değerlendirilmesi: Sakarya İlinde Nitel Bir Araştırma

Evaluation of Agricultural Developments in terms of Local Cuisine: A Qualitative Research in Sakarya Province

Doğu Can GÜLER

Oğuz TÜRKAY

PDF
Termiye Unuyla Zenginleştirilmiş Kandil Simidi: Geleneksel Lezzetlere Yenilikçi Bir Dokunuş

Kandil Simidi Enriched with Lupine Flour: An Innovative Touch to Traditional Flavors

İkbal Ertuğrul DİKEÇ

Tuğçe BOĞA

Kübra TOPALOĞLU GÜNAN

Seda ÇAKMAK KAVSARA

Perihan YOLCI ÖMEROĞLU

Gözde BOZKURT

PDF
Vegan Restoranlarda Müşteri Deneyimi Bileşenlerinin Netnografi Analiziyle İncelenmesi: Tripadvisor Örneği

Exploring the Components of Customer Experience in Vegan Restaurants through Netnographic Research Method: A Case Study of Tripadvisor

Hatice ÇİFÇİ

İsmail KIZILIRMAK

PDF
Investigation of Studies on Gastronomy Tourism Using Bibliometric Analysis Method

Gastronomi Turizmi ile İlgili Çalışmaların Bibliyometrik Analiz Yöntemiyle İncelenmesin

Yasin ÖZASLAN

Sait DOĞAN

PDF
The Role of Geographical Indications in Sustainable Gastronomy Tourism and Regional Development: The Case of Eflani

Coğrafi İşaretlerin Sürdürülebilir Gastronomi Turizmi ve Bölgesel Kalkınmadaki Rolü: Eflani Örneği

Mustafa YILMAZ

PDF
Muş Yöresel Mutfak Kültüründe Yer Alan Kırçikli Kelem Sarması Üzerine Nitel Bir Araştırma

A Qualitative Research on Kırçikli Kelem Wrap in Muş Local Culinary Culture

Mehmet GÜL

Serdar EGELİ

PDF
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencilerinin Erzurum Yöresel Lezzet Algıları Üzerine Bir Araştırma

A Research on the Perception of Erzurum Local Flavor of Gastronomy and Culinary Arts Students

Yener OĞAN

Erkan DENK

PDF
Gastronomi Turizmi Deneyiminin Ziyaretçilerin Davranışsal Niyetlerine Etkisi Üzerine Bir Araştırma: Kastamonu Örneği

A Study on the Effect of Gastronomy Tourism Experience on Visitors’ Behavioral Intentions: Kastamonu Example

Savaş BÜYÜKYILMAZ

Kutay OKTAY

PDF
On the Trail of a Traditional Flavour: Pastırma and Its Use in Professional Kitchens

Geleneksel Bir Lezzetin İzinde: Pastırma ve Profesyonel Mutfaklarda Kullanımı

Ebru KEMER

Nurhayat İFLAZOGLU

Mevlüt ÖLMEZ

PDF
Gastronomic Tourism Product Journey of Foods Linked to Migration and Religious Practices in Izmir Culinary Culture

İzmir Mutfak Kültüründe Göç ve Dini Pratiklerle Bağlantılı Gastronomi Turizmi Ürünü Gıdaların Gastronomi Turizmi Ürün Yolculuğu

Betül ÖZTÜRK

PDF
Topkapı Palace Kitchens as Intangible and Tangible Cultural Heritage – Matbah-ı Amire

Soyut ve Somut Kültürel Miras Olarak Topkapı Sarayı Mutfakları –Matbah-ı Amire

Fatma SEDES

PDF
Orta Asya’dan Anadolu’ya Uzanan Bir Yolculuk: Yörük Mutfak Kültürü

A Journey from Central Asia to Anatolia: Yörük Cuisine Culture

Suat AKYÜREK

Özcan ÖZDEMİR

Gökhan GENÇ

PDF
Samsun Gastronomi Ürünlerinin Yeryüzü Pazarları Kapsamında Değerlendirilmesi

Assessment of Samsun Gastronomy Products within the Scope of the Earth Markets

Taner AKKOÇ

PDF
GASTRONOMY TEMMUZ 2025 CİLT 9 SAYI 2 DOI LİSTESİ PDF
AGD