Dergipark Linki: https://dergipark.org.tr/tr/pub/aydingas
İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ
AYDIN GASTRONOMY DERGİSİ
GASTRONOMY Temmuz 2025
ISSN: 2528-9411
e-ISSN: 2687-1920
Cilt: 9 – Sayı: 2
GOURMAND INTERNATIONAL tarafından geleneksel olarak düzenlenen GOURMAND AWARDS kapsamında dünya genelinde Üniversite ve Akademik yayınlar (B22) kategorisinde dergimiz üçüncülük ödülü ile onurlandırılmıştır.
Makaleler
Metaverse, Genişletilmiş Gerçeklik ve Yapay Zekâ ve Teknolojilerinin Turistik Yiyecek İçecek İşletmelerine Etkisi
The Impact of Metaverse, Extended Reality and Artificial Intelligence Technologies on Touristic Food and Beverage Businesses Gözde ÖZDEMİR UÇGUN |
|
Level of Knowledge and Awareness of Consumers About Food Additives in Türkiye
Türkiye’de Tüketicilerin Gıda Katkı Maddeleri Hakkındaki Bilgi ve Farkındalık Düzeyi Eren YALÇIN Erdi EREN Aybuke CEYHUN SEZGİN |
|
Sürdürülebilir Restoranlarda Yöresel Ürün Kullanımı ve İstanbul Mutfak Kültürünün Sürdürülebilirliği
Use of Local Products in Sustainable Restaurants and Sustainability of Istanbul Culinary Culture Merve Nur KÖSELERDEN Nihan YARMACI GÜVENÇ |
|
Mutfaktan Dijital Çağa: Şeflerin Sosyal Medya ile Etkileşiminin Nitel Bir Analizi
From Kitchen to Digital Age: A Qualitative Analysis of Chefs’ Engagement with Social Media Özkan SÜZER Batuhan DEMİREL |
|
Tarımsal Gelişmelerin Yöresel Mutfak Açısından Değerlendirilmesi: Sakarya İlinde Nitel Bir Araştırma
Evaluation of Agricultural Developments in terms of Local Cuisine: A Qualitative Research in Sakarya Province Doğu Can GÜLER Oğuz TÜRKAY |
|
Termiye Unuyla Zenginleştirilmiş Kandil Simidi: Geleneksel Lezzetlere Yenilikçi Bir Dokunuş
Kandil Simidi Enriched with Lupine Flour: An Innovative Touch to Traditional Flavors İkbal Ertuğrul DİKEÇ Tuğçe BOĞA Kübra TOPALOĞLU GÜNAN Seda ÇAKMAK KAVSARA Perihan YOLCI ÖMEROĞLU Gözde BOZKURT |
|
Vegan Restoranlarda Müşteri Deneyimi Bileşenlerinin Netnografi Analiziyle İncelenmesi: Tripadvisor Örneği
Exploring the Components of Customer Experience in Vegan Restaurants through Netnographic Research Method: A Case Study of Tripadvisor Hatice ÇİFÇİ İsmail KIZILIRMAK |
|
Investigation of Studies on Gastronomy Tourism Using Bibliometric Analysis Method
Gastronomi Turizmi ile İlgili Çalışmaların Bibliyometrik Analiz Yöntemiyle İncelenmesin Yasin ÖZASLAN Sait DOĞAN |
|
The Role of Geographical Indications in Sustainable Gastronomy Tourism and Regional Development: The Case of Eflani
Coğrafi İşaretlerin Sürdürülebilir Gastronomi Turizmi ve Bölgesel Kalkınmadaki Rolü: Eflani Örneği Mustafa YILMAZ |
|
Muş Yöresel Mutfak Kültüründe Yer Alan Kırçikli Kelem Sarması Üzerine Nitel Bir Araştırma
A Qualitative Research on Kırçikli Kelem Wrap in Muş Local Culinary Culture Mehmet GÜL Serdar EGELİ |
|
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencilerinin Erzurum Yöresel Lezzet Algıları Üzerine Bir Araştırma
A Research on the Perception of Erzurum Local Flavor of Gastronomy and Culinary Arts Students Yener OĞAN Erkan DENK |
|
Gastronomi Turizmi Deneyiminin Ziyaretçilerin Davranışsal Niyetlerine Etkisi Üzerine Bir Araştırma: Kastamonu Örneği
A Study on the Effect of Gastronomy Tourism Experience on Visitors’ Behavioral Intentions: Kastamonu Example Savaş BÜYÜKYILMAZ Kutay OKTAY |
|
On the Trail of a Traditional Flavour: Pastırma and Its Use in Professional Kitchens
Geleneksel Bir Lezzetin İzinde: Pastırma ve Profesyonel Mutfaklarda Kullanımı Ebru KEMER Nurhayat İFLAZOGLU Mevlüt ÖLMEZ |
|
Gastronomic Tourism Product Journey of Foods Linked to Migration and Religious Practices in Izmir Culinary Culture
İzmir Mutfak Kültüründe Göç ve Dini Pratiklerle Bağlantılı Gastronomi Turizmi Ürünü Gıdaların Gastronomi Turizmi Ürün Yolculuğu Betül ÖZTÜRK |
|
Topkapı Palace Kitchens as Intangible and Tangible Cultural Heritage – Matbah-ı Amire
Soyut ve Somut Kültürel Miras Olarak Topkapı Sarayı Mutfakları –Matbah-ı Amire Fatma SEDES |
|
Orta Asya’dan Anadolu’ya Uzanan Bir Yolculuk: Yörük Mutfak Kültürü
A Journey from Central Asia to Anatolia: Yörük Cuisine Culture Suat AKYÜREK Özcan ÖZDEMİR Gökhan GENÇ |
|
Samsun Gastronomi Ürünlerinin Yeryüzü Pazarları Kapsamında Değerlendirilmesi
Assessment of Samsun Gastronomy Products within the Scope of the Earth Markets Taner AKKOÇ |
|
GASTRONOMY TEMMUZ 2025 CİLT 9 SAYI 2 DOI LİSTESİ |