Dergipark Linki: https://dergipark.org.tr/tr/pub/aydingas
İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ
AYDIN GASTRONOMY DERGİSİ
GASTRONOMY Ocak 2025
ISSN: 2528-9411
e-ISSN: 2687-1920
Cilt: 9 – Sayı: 1
GOURMAND INTERNATIONAL tarafından geleneksel olarak düzenlenen GOURMAND AWARDS kapsamında dünya genelinde Üniversite ve Akademik yayınlar (B22) kategorisinde dergimiz üçüncülük ödülü ile onurlandırılmıştır.
Araştırma Makaleleri
Kadınların Kahve Konulu Akademik Çalışmalardaki Temsiline Sosyolojik Bakış: Bibliyometrik Haritalama ile Görsel Bir Keşif
A Sociological Perspective on the Representation of Women in Academic Studies of Coffee: A Visual Exploration with Bibliometric Mapping Songül Çilem KAYA |
|
Etnik Restoranların Tercih Edilmesinde Etkili Olan Faktörlerin Belirlenmesi: Gıda Neofolisinin Düzenleyici RolüDetermining the Factors Influencing the Preference for Ethnic Restaurants: The Moderating Role of Food NeophiliaEmine KALE Havva GÜNER |
|
Determination of the Amount of Food Waste in the University Refectory and the Effect of Improvements Made to Reduce Food WasteÜniversite Yemekhanesinde Gıda İsrafı Miktarının Belirlenmesi ve Gıda İsrafını Azaltmak için Yemeklerin İyileştirilmesi Ezgi DEMİR ÖZER Hürmet KÜÇÜKKATIRCI BAYKAN Mustafa KADİR ESEN Büşra CANARSLAN Dorukan BOYACI Vesile ŞENOL |
|
Determination of Importance Levels of Gastrodiplomacy Elements by AHP Method
Gastrodiplomasi Unsurlarının Önem Düzeylerinin AHP Yöntemiyle Belirlenmesi Mehmet Selman BAYINDIR Sibel ÖNÇEL GÜLER |
|
Türk ve Fransız Mutfaklarında Peynir Kullanımının Karşılaştırmalı Analizi
A Comparative Analysis of the Use of Cheese in Turkish and French Cuisines Zeynep MENTEŞE Şevki ULEMA |
|
Coğrafi İşarete Sahip Gıda Ürünlerinin Menülerde Kullanım Düzeylerinin Belirlenmesi: Gaziantep İli Örneği
Determining The Use Levels of Food Products With Geographical Indications In Menus: The Example Of Gaziantep Province Meryem CAN Emrah KESKİN |
|
Farklı Pişirme Kaplarının Seçili Üç Yemeğin Duyusal Özellikleri Üzerine Etkisi
Effect of Different Cookingware on Sensory Properties of Three Selected Dishes Hami ÜNLÜ |
|
Aşçıların Sosyal Gastronomi Olgusuna Bakış Açısı: İzmir Depremi Örneği
The Perspective of Chefs on The Phenomenon of Social Gastronomy: Izmir Earthquake Example Burcu KAYA Şimal YAKUT AYMANKUY |
|
Farklı Boza Çeşitlerinin Duyusal Özelliklerinin Kıyaslanması
Comparison of Sensory Properties of Different Boza Varieties Aleyna ELİBOL Görkem TEYİN M. Cihat İNTEPE Dilek ARDUZLAR KAĞAN |
|
Gaziantep İlindeki Ev Hanımlarının Butik Pasta Üretimine Bakışı
Gaziantep Housewives Perspective on Boutique Cake Production Nurdane TAŞ Esra ÇIKMAZ Atınç OLCAY |
|
Isparta Kaşıklı Tören Menüsünün Karbon Ayak İzinin Değerlendirilmesi
Carbon Footprint Assessment of Isparta Spoon Ceremony Menu Havva Nilgün BUDAK Sezen COŞKUN Mehmet Berk VAROL Fügen DURLU ÖZKAYA |
|
Çoklu Duyusal Deneyim, İnovasyon ve Teknolojik Gelişmelerin Gastronomi Perspektifinden Örneklerle İncelenmesi
Examining Multi-Sensory Experience and Innovation with Examples from the Gastronomy Perspective Esra ÖZATA ŞAHİN |
|
Yenilikçi Yaklaşım Olarak Fonksiyonel Noodle Üretiminde Kullanılan Temel Bileşenler
Key Ingredients Used in Functional Noodle Production as an Innovative Approach Cihat GÜNER Hakan BAŞDOĞAN |
|
Gourmet Salts and Molecular Gastronomy
Gurme Tuzları ve Moleküler Gastronomi Hüdayi ERCOŞKUN |
|
GASTRONOMY OCAK 2025 CİLT 9 SAYI 1 DOI LİSTESİ |