Dergipark Linki: https://dergipark.org.tr/tr/pub/aydingas
İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ
AYDIN GASTRONOMY DERGİSİ
GASTRONOMY Temmuz 2024
ISSN: 2528-9411
e-ISSN: 2687-1920
Cilt: 8 – Sayı: 2
GOURMAND INTERNATIONAL tarafından geleneksel olarak düzenlenen GOURMAND AWARDS kapsamında dünya genelinde Üniversite ve Akademik yayınlar (B22) kategorisinde dergimiz üçüncülük ödülü ile onurlandırılmıştır.
Araştırma Makaleleri
Ethnic Food Consumption: Mediating Role of Food Involvement and Food Neophilia
Etnik Gıda Tüketimi: Gıda Katılımı ve Gıda Neofilisinin Aracı Rolü Merve ÇETİN |
|
Calculating the Protein Quality of Soups Consumed in Türkiye
Türkiye’de Tüketilen Çorbaların Protein Kalitesinin Hesaplanması Kevser KARLI Beyza AKSU Burcu ÖZAYDIN İrem POLAT |
|
Consumers’ Perception of Menu Card Quality: The Case of Istanbul Province
Tüketicilerin Menü Kartı Kalitesi Algısı: İstanbul İli Örneği Zeynep BAKKALOĞLU Aslı AKSOY |
|
Türkiye Selçuklu Mutfağına Özgü Yiyecek ve İçecek Sunan İşletmeler Üzerine Bir Değerlendirme
An Evaluation on Businesses Offering Food and Beverage Specific to Turkish Seljuk Cuisine Melike SOY Serkan ŞENGÜL |
|
Gastronomi Turizmi Gelişmişlik Düzeyi: Trabzon’a Yönelik Bir Araştırma
Gastronomy Tourism Development Level: A Research on Trabzon Murat ÖDEMİŞ |
|
Sürdürülebilir Mutfak Kültürü: Adana’nın Unutulmaya Yüz Tutmuş Yerel Yemekleri Üzerine Bir Çalışma
Sustainable Culinary Culture: A Study on Adana’s Nearly Forgotten Local Dishes Pınar ŞENEL Ali Sarper KARABULUT |
|
Mübadil Mutfağından Geleneksel Bir Lezzet: Yaprak Pidesi
A Tradional Taste from the Exchanged Cuisine: Yaprak Pidesi Sinem DİKME Fulya SARPER |
|
Sakarya’da Yaşayan Bulgaristan Muhacirlerinin Yemek Kültürü ve Yemek Tariflerindeki Standartların Belirlenmesi
Determination of Standards in Food Culture and Recipes of Bulgarian Immigrants Living in Sakarya Ömer Berke CUROĞLU Mustafa SANDIKCI |
|
Sürdürülebilir Gastronomi Turizmi Kapsamında Coğrafi İşaret Tescili Alabilecek Ürünlerin Değerlendirilmesi: Safranbolu Örneği
Evaluation of Products that can get Geographical Indication Registration within the Scope of Sustainable Gastronomy Tourism: The Case of Safranbolu İrfan YURT Şeyma DİNVAR |
|
Profesyonel Mutfak Şeflerinin İstihdam Politikaları
Employment Policies of Professional Cuisine Chefs Özkan DEMİR |
|
Freeganizmin Sürdürülebilirliğe Etkisine Dair Bir İnceleme
A Review on the Impact of Freeganism on Sustainability Birengül ŞALKAMOĞLU Serkan ÇALIŞKAN |
|
GASTRONOMY TEMMUZ 2024 CİLT 8 SAYI 2 DOI LİSTESİ |