Dergipark Linki: https://dergipark.org.tr/tr/pub/aydingas
İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ
AYDIN GASTRONOMY DERGİSİ
GASTRONOMY Ocak 2024
ISSN: 2528-9411
e-ISSN: 2687-1920
Cilt: 8 – Sayı: 1
GOURMAND INTERNATIONAL tarafından geleneksel olarak düzenlenen GOURMAND AWARDS kapsamında dünya genelinde Üniversite ve Akademik yayınlar (B22) kategorisinde dergimiz üçüncülük ödülü ile onurlandırılmıştır.
Araştırma Makaleleri
İlkel Buğday Unlarının Krakerlerde Kullanım Potansiyeli
Use Potential of Ancient Wheat Flours in Crackers Sinem TÜRK ASLAN Fatma IŞIK Yağmur DEMİR |
|
Şeker İkamesi Olarak Doğal Tatlandırıcılar ile Glutensiz Muffin Kek Üretimi ve Kalite Değerlendirmesi
Production of Gluten-Free Muffin Cakes Using Natural Sweeteners as Sugar Substitutes and Their Quality Evaluation Sultan ACUN Hülya GÜL Şeyma ULUTÜRK Hande Elif ÇEVİK Yasin YAVER |
|
Toplu Beslenme Kurumlarında Çalışan Bireylerin Obezite, Beden Algısı Düzeyleri ve Yeme Tutumu Değerlerinin İncelenmesi
Investigation of Obesity, Body Perception Levels and Eating Attitude Values of Individuals Working in Mass Catering Organisation Elif DEMİR Haydar ÖZPINAR |
|
Atatürk Orman Çiftliği Müze ve Sergi Salonu’nun Türkiye’deki Gastronomi Müzeleri Açısından Değerlendirilmesi
Evaluation of Atatürk Forest Farm Museum and Exhibition Hall in terms of Gastronomy Museums in Turkey Feridun AYDINLI Birsen BULUT SOLAK |
|
Gastronomi Deneyimi, Gastronomik Duygular ve Davranışsal Niyet İlişkisi: Alaçatı Ot Festivali’ne Katılanlar Üzerinde Bir Araştırma
The Relationship between Gastronomy Experience, Gastronomic Emotions and Behavioral Intention: A Research on the Participants of Alaçatı Herb Festival Sercan BENLİ A. Celil ÇAKICI |
|
Farklı Yöntemlerle Kurutulmuş Meyve Tozlarının Antioksidan ve Duyusal Özelliklerinin Belirlenmesi
Determination of Antioxidant and Sensory Properties of Dried Fruit Powder by Different Methods Burcu ERSOY Gülay BAYSAL Tuğçe CEYHAN |
|
Eğitim Mutfaklarında Gıda İsrafı Sürecinin Belirlenmesine Yönelik Bir Araştırma
A Study to Determine the Process of Food Waste in Educational Kitchens Yeliz DEMİR Mehmet ERKAN |
|
Yetişkin Bireylerin Probiyotik Besinler Hakkında Bilgi Düzeyleri ve Tüketim Durumlarının Belirlenmesi
The Determination of Probiotic Foods Knowledge Level and Consumption Status of Adults İlknur AYDIN Zehra GÜLSÜNOĞLU KONUŞKAN Burcu ERSOY |
|
Yiyecek İçecek İşletmeleri Yöneticilerinin Coğrafi İşaretli Ürünlere Yönelik Görüşleri: Boyabat (Sinop) Örneği
Opinions of Food and Beverage Business Managers on Geographically Indicated Products: Boyabat (Sinop) Case Faruk ÜNAL Ceyhun AKYOL |
|
Göç Faktörünün Mutfak Kültürüne Etkisi: Trabzon Örneği
The Effect of Migration Factor on Culinary Culture: Trabzon Case Zeynep BAKKALOĞLU Mehmet Akif ŞEN |
|
Yerel Halkın Bakış Açısıyla İzmir’in Gastronomi Turizmi Değerleri ve Gelişme Potansiyeli
Gastronomy Tourism Values and Development Potential of İzmir from the Perspective of the Local People Yılmaz AKGÜNDÜZ Yeşim KOBA Ceylan ALKAN |
|
X, Y ve Z Kuşağı Bireylerin Yeme Alışkanlıklarını Etkileyen Motivasyon Faktörlerini Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma
A Study to Determine the Motivation Factors Affecting the Eating Habits of Generation X, Y, and Z Individuals Yeliz DEMİR |
|
Kombuça, Tempeh ve Kimçi’nin Üretim Teknikleri ve Sağlık Üzerine Etkileri
Production Techniques of Kombucha, Tempeh and Kimchi and Their Effects on Health Goncagül YILMAZ Emre VATANSEVER Zerrin YÜKSEL |
|
Halkla İlişkilerin En Lezzetli Hali: “Gastro Halkla İlişkiler”
The Most Delicious Form of Public Relations: “Gastro Public Relations” Ebru AKÇAY |
|
İnsan-Gıda Etkileşimi: Gastronomide Kullanılan Şekil Değiştiren Gıdalar
Human-food Interaction: Shape-changing Foods Used in Gastronomy Duygu BAŞKAYA SEZER Gözde KUMUZ Şerif BALDIRAN |
|
Sorumlu Üretim ve Tüketim Araştırmalarında Gıdaların Yeri
The Role of Foods in Responsible Production and Consumption Research Gizem Sultan KAMAN |
|
GASTRONOMY OCAK 2024 CİLT 8 SAYI 1 DOI LİSTESİ |