Ocak 2020

Yıl 4 Sayı 1 – Ocak 2020 

İçindekiler

Derleme

1- Bir Gıda Güvenliği ve Sağlık Sorunu: Balık ve Balık Ürünleri Kaynaklı Alerjenler

İsmail Hakkı TEKİNER, Murat AY, Hayrettin MUTLU

 

2- Coğrafi İşaretli Türkiye Peynirleri

Derya SAYGILI, Hande DEMİRCİ, Ufuk SAMAV

 

3- Denizden Gelen Lezzet: Kalamar

Şehnaz Yasemin TOSUN, Büşra TÜRK, Candan VARLIK

 

4- Gastronomi ve Moleküler Gastronomi Açısından Üzüm Pekmezi

Ali BATU

 

5- Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde Ozon Uygulamaları

Çiğdem MUŞTU

 

6- Refik Halit Karay’ın Anlatımında Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Yemek Kültürü

Selma GÖKTÜRK ÇETİNKAYA

AGD