About Journal

Aim

Gastronomi ve mutfak sanatları alanında yapılan bilimsel araştırma, inceleme ve proje çalışmalarının sonuçlarını paylaşmak; bu alandaki güncel bilgi ve gelişmeleri hedef kitleye aktarmak; konu ile ilgili sorunların tartışılmasına zemin oluşturmak; Türk Mutfak kültürünü tanıtmaktır.

Scope

AYDIN GASTRONOMY, gastronomi ve mutfak sanatları ilgi alanlarında (mutfak kültürü, gastronomi ve yiyecek tarihi, yiyecek ve içecek bilimi, gıda teknolojisi, beslenme ve diyet, hijyen, gıda güvenliği, mutfak bilgisi, mutfak uygulamaları, mutfak sanatları, endüstriyel mutfak, miksoloji, Türk mutfağı, dünya mutfağı, füzyon mutfak, restoran işletmeciliği, gastronomi ve turizm, menü planlama, moleküler gastronomi, dijital gastronomi, ziyafet ve ikram, barista, artisan yemek, yemek sosyolojisi ve antropolojisi, gastronomide yeni trendler, fonksiyonel gıdalar, Osmanlı saray mutfağı, yemek stilistliği ve fotoğrafçılığı, tüketici davranışları, ürün geliştirme vb) ele alınmış yazılmış araştırma ve derleme makaleleri yayınlayan hakemli bir dergidir.

Publisher

İstanbul Aydın University, TURKEY

Article Types

  1. Review: Comprehensive review of scientific studies on a particular subject, up to recently.
  2. Research Article: An article written in a scientific format presenting original research and results.

Publication Language

Turkish and English

Article Submission

Articles are accepted only through Dergipark.

Publication Frequency

Two issues a year: January/ July

Indexes

  • Asos Index
  • Index of Turkish Education
  • TR-DİZİN

Correspondence Address

Address: Florya Yerleşkesi Beşyol Mah. İnönü Cad. No: 38 Sefaköy

34295 Küçükçekmece/Istanbul, TURKEY

Phone: 444 1 428

Fax: 0 212 425 57 97

Web address: http://aydingastronomy.aydin.edu.tr

E-mail: [email protected]

Dergipark: https://dergipark.org.tr/tr/pub/aydingas

AGD