Dergipark Linki: https://dergipark.org.tr/tr/pub/aydingas
İSTANBUL AYDIN UNIVERSITY
AYDIN GASTRONOMY DERGİSİ
GASTRONOMY Temmuz 2022
ISSN: 2528-9411
e-ISSN: 2687-1920
Volume: 6 – Issue: 2
GOURMAND INTERNATIONAL tarafından geleneksel olarak düzenlenen GOURMAND AWARDS kapsamında dünya genelinde Üniversite ve Akademik yayınlar (B22) kategorisinde dergimiz üçüncülük ödülü ile onurlandırılmıştır.
Research Articles
İstanbul’da Sokak Lezzeti Tüketen Bireylerin Tüketim Sebeplerinin ve Tüketimine İlişkin Kaygılarının Belirlenmesi
Determination of Consumption Reasons and Concerns Regarding Consumption of Individuals Consuming Street Food in Istanbul Fügen DURLU ÖZKAYA Veli CEYLAN |
|
Yerel Gastronomik Kimlik Oluşum Unsuru Olarak Gastronomi Müzeleri: Safranbolu Türk Kahve Müzesi Örneği
Gastronomy Museums as a Formation Element of Local Gastronomic Identity: The Case of Safranbolu Turkish Coffee Museum Abdullah BAYCAR |
|
Kovid-19 Sürecinde Balık Restoranlarının Gıda Güvenliği Düzeyinin Değerlendirilmesi: Sarıyer/İstanbul ÖrneğiEvaluation of Food Safety Level of Fish Restaurants During Covid-19 Period: Sarıyer/ Istanbul CaseŞehnaz Yasemin TOSUNHande DOĞRUYOLNuray ERKANİrem KÖSE REİSK. Begüm DOĞRUYOL ALADAK |
|
Restoran Menülerinde Özel Beslenme Türleri: İstanbul Örneği
Special Nutrition Types in Restaurant Menus: The Case of Istanbul Duran CANKÜL Aysucan AYDIN |
|
Yerel Mutfak ve Sağlıklı Beslenme Arasındaki İlişkinin İncelenmesi: İzmir İli ÖrneğiInvestigation of Relationship Between Local Cuisine and Healthy Nutrition: The case of Izmir ProvinceDerya SAYGILIÖzge ELMAS GÜNAYDINDerman KÜÇÜKALTANHande DEMİRCİOnur ÖZDEN |
|
Tüketicilerin Gıda Güvenliği Bilinç Düzeyleri: Almanya, Macaristan ve Türkiye KarşılaştırmasıConsumers’ Consciousness Level on Food Safety: Germany, Hungary and Turkey ComparisonMerve ATINÇTolga KAHRAMAN |
|
Pasta Tüketen Bireylerin Pasta Tercihleri Üzerine Bir Araştırma
A Study on Cake Preferences of Cake Consuming Individuals İlayda Naz ÖZAY Birgül AYDIN Murat AY Görkem TEYİN |
|
Kapadokya Bölgesine Gelen Ziyaretçilerin Coğrafi İşaretli Ürünleri Bilme Durumlarının Gastronomik Destinasyon Algısı Üzerindeki EtkisiThe Effect of Geographical Indication Product Knowledge of Visitors to Cappadocia on The Gastronomic Destination PerceptionFirdevs YÖNET ERENAybuke CEYHUN SEZGİN |
|
Türkiye’deki Coğrafi İşaretli Peynirlerde Doğal Monosodyum Glutama
Natural Monosodium Glutamate in Geographically Indicated Cheeses in Emir Hilmi ÜNER Fügen DURLU ÖZKAYA |
|
Turizm Alanında Gıda Okuryazarlığı Anlayışı
The Understanding of Food Literacy in the Field of Tourism Grant Altay TAŞKIN Ayşe Nevin SERT |
|
İspanya’da Gastronomi Turizminin Tarihsel Gelişimi ve Gastrodiplomasi DeğerlendirmesiHistorical Development of Gastronomy Tourism in Spain and Evaluation of GastrodiplomacyNecmettin ÖZGEN |
|
Kültür, Sınıf ve Statünün Göstergesi: Tabak
Sign of Culture, Class and Status: Plate Oğuzhan TINMAZ Hakan YILMAZ |
|
Besin Hazırlama ve Pişirme Yöntemlerinin İleri Glikasyon Son Ürünleri Üzerine EtkisiThe Effect of Food Preparation and Cooking Methods on Advanced Glycation End ProductsBurak ERİMErdi ERGENECanan HECER |
|
Yöresel Lezzetlerin Gastronomi Turizmi Açısından Önemi: Türkiye’deki HelvalarImportance of Regional Tastes in terms of Gastronomy Tourism: Halva in TurkeyMustafa Kadir ESEN |
|
COVİD-19 ile Mücadelede Türk Mutfağının Önemi
The Importance of Turkish Cuisine in Fighting COVID-19 Nurten ÇEKAL Hatice AKTÜRK |
|
Mersin Mutfağının Gastronomik Ürünleri
Gastronomic Products of Mersin Cuisine Çağla ÖZBEK Nuray GÜZELER |
|
Yenilebilir Çiçek Olarak Gülün Önemi ve Osmanlı Mutfak Kültüründeki Yeri
The Importance of Rose as an Edible Flower and Its Role in Ottoman Cuisine Şeyma Nur GÜNEŞ Tolga AKCAN |
|
GASTRONOMY TEMMUZ 2022 CİLT 6 SAYI 2 DOI LİSTESİ |